måndag 23 november 2009

Att bo i en norrländsk shoppingmetropol

2 kommentarer:

Petra sa...

Haha! Då kan du/ni göra detta som jag såg på "Sjön suger" och det verkar supergott.

Första stoppet för Johan och Lennart i den andra säsongen av Sjön suger är Grand Hotell där stjärnkocken Mathias Dahlgren bjuder killarna på en enkel men oj så god fläsksmörgås.

Cirka 8 portioner.

Det här behöver du
Gris: 1 kg grissida med svår (sidfläsk)
1 knippa rosmarin
1 vitlök
Salt
Peppar
Olivolja
Bindgarn

Övrigt: Levain-bröd Smörpapper

Så här gör du
1. Öppna grissidan med kniv och fläk ut den. Krydda insidan rikligt med salt, peppar, finhackad rosmarin, finhackad vitlök och olivolja.

2. Rulla ihop med svålen utåt. Bind upp med bindgarn.

3. Tillaga på rotiseri eller annat spett tills svålen är gyllene och krispig och grisen har gått klart. Det tar cirka 3 tim.

4. Skär köttet för hand och blanda med lite lökconfit. Se till att hacka svålen ordentligt.

5. Servera rikligt med grisfyllning mellan 2 skivor nybakat levainbröd. Slå in i smörpapper. Värm hela paketet i 100-gradig ugn 10 minuter.

6. Skiva på mitten och servera.

Confit: 4 gula löker 1 dl matolja Salt

Så här gör du
1. Skiva löken. Sjud i matolja på låg värme i ca 4 tim tills löken är gyllene och mör. Smaka upp med salt. Sila av oljan. 2. Detta lämpar sig att göra en stor sats av. Håller länge i kylen.

Recept: Mathias Dahlgren.

Norr om redligheten sa...

Skönt att det var en vanlig macka, jag är så trött på prettomat. Levainbröd också, det svänger man ju ihop medan man snabbfräser löken.